• Seashells t-shirt

  Velkommen til den søde Seashells t-shirt, hæklet i Krea Deluxe lækre, økologiske bomuld. Kan hækles med korte ærmer eller 3/4 ærmer, med masser af skønne farver at vælge imellem

 • Iben taske

  Butik: knititaway

  Tasken er strikket i kraftigt bomuldsgarn i et kurveflet mønster. Strik tasken med 1 tråd eller pift den op med en glimmerfølgetråd. Brug tasken som clutch eller monter en rem, kort, lang, fin eller rå… Det er kun fantasien der sætter grænser for, hvordan man ønsker at style sin taske. Lukningen kan laves med en knap eller en lynlås. Tasken er så tætstrikket at det ikke er nødvendigt at fore tasken, men det er altid en flot detalje.

   

  Alle kanterne er hæklet.

   

  Der er lavet 4 hjælpevideoer som er at finde på Youtube. De skal ses som supplement til opskriften.

  Butik: knititaway

  Iben taske

  35 kr.
 • Nordsø Tee

  Nordsø Tee er en del af vores nordsø-serie, som er inspireret af hav og blæst. Den er derfor designet med bølger på ærmerne, som giver en chunky struktur og et fint hulmønster ved bølgedalene. Du kan straks se mønsteret vokse frem når du strikker og den er sjov og hurtig at strikke.

   

  I strikkeopskriften til Nordsø Tee, er der detaljeret beskrevet hvordan du laver dobbel halskant, raglan og bølgemønster. Der er også indlagt hjælp til at tilpasse opskriften, hvis du f.eks. gerne vil strikke den med en bred hals.

   

  Strikkeopskriften egner sig også godt til begyndere, da opskriften er meget simpel, når først man har fanget fremgangen i bølgemønsteret. Skulle der opstå udfordringer eller uklarheder, kan du altid bare skrive over Instagram, så vil jeg hjælpe dig videre.

   

  I opskriften finder du masser af illustrationer som hjælper dig sikkert i mål. Hertil er opskriften opsat så den let kan læses på telefon eller tablet. Så i stedet for den klassiske printer-venlige a4 sider med to spalter, får du en pdf med stor tekst så det kan læses uden at skulle zoome på telefonen. Hertil er den størrelse du strikker i fremhævet, så du ikke går fejl af tallene og der er både interne links i opskriften til at sikre den bedste oplevelse og links videre til vores videoer på YouTube netop dér hvor du skal bruge dem.

   

  Pind: 4 mm

  Strikkefasthed: 20 m x 10 cm

  Garn: læs beskrivelsen nedenfor

  40 kr.50 kr.

  Nordsø Tee

  40 kr.50 kr.
 • Forest Basic Tee

  Forest Basic tee er en enkel raglan t-shirt, som er simpel at strikke. Den er fin og feminin med sine tynde ribkanter, og ideen er at man kan bruge den som en basic tee i sin garderobe, eller bruge den som et blankt kanvas, hvis man har lyst til at kaste sig ud i at sætte sit eget præg på designet, i form af broderi, striber eller andet mønster. Personligt har jeg broderet blomster på, men det kunne lige så vel have været kirsebær eller bier. Mulighederne er mange!

 • Seashells tasken

  Velkommen til Seashells tasken, hæklet i det spændende flaske garn fra Karen Klarbæk, udviklet af hendes datter, Karoline, fra plastik flasker. Kan bruges til mange flotte ting, som tasker, puder, julepynt og meget, meget mere. God hæklelyst!

 • Flower puff vest

  Flower Puff Vesten er egentlig en ret basis formet vest, som kan piftes op med en masse broderi. Den er dog også superskøn og enkel bare i sig selv. Den strikkes oppefra og ned, ved først at forme rygstykket. Så samles der masker op til skuldre, herefter formes halsudskæringen, og de to skuldre strikkes sammen for at danne forstykket. Når ærmegabene er færdige, samles for- og bag og der strikkes rundt på rundpind. Til slut samles der masker op til halskant og ærmekanter. Der er en guide med til hvis du vil brodere samme blomstermønster som jeg, men jeg vil også opfordre til at gå på opdagelse i al den broderiinspiration, du nu kan finde.

   

  Flower Puff Vest har et positivt ease (bevægelsesrum) på 0-5 cm og passer størrelserne 80-85 (85-90) 90-97 (97-105) 105-112 (112-123) 123-130. Du bør strikke den størrelse, der passer til dit brystmål +0-5 cm. Eks: Du måler 92 cm om brystet, og bør derfor strikke str C (92+5 = 97).

 • Workshop: Jaquardstrik d. 26/8

  Jacquardstrik kaldes også flerfarvestrik, norsk strik og Fair Isle. På denne workshop arbejdes der med begrebet ”dominant” og nogle af de mønstre, som er bedst egnede til teknikken. Desuden taler vi om opklip med eller uden forudgående syning. Workshoppen tager udgangspunkt i bogen Jacquardstrik.

   

  YarnClub: Er du YarnClub-medlem får du 10% rabat på dette event.

  Photocredit: Bjarni B. Jacobsen

  450 kr.
 • Workshop: Aranstrik d. 26/8

  Aranstrik består af snonings- og andre strukturmønstre. Traditionen stammer fra Aran-øerne ud for Irlands vestkyst, og der knytter sig en spændende kulturhistorie med skurke og heltinder til denne strikketeknik. Kom og strik nogle af de skønne mønstre og hør teknikkens fascinerende historie.

   

  YarnClub: Er du YarnClub-medlem får du 10% rabat på dette event.

  Photo: Bjarni B. Jacobsen

  450 kr.
 • Event: Strikke- og Hæklecafé med BelongsToMyMom d. 26/8

  Kom til hyggelig strikkecafé, hvor der vil være kaffe/te på kanden samt lidt sødt til ganen. Strikkedesigner Janie, der står bag ’BelongsToMyMom’, vil være vært for denne café. Hun vil kort fortælle lidt om hendes designs og skulle du være kørt fast i dit strikkeprojekt, hjælper hun også gladelig med dette. Vi glæder os til at se, hvad I har på pindene/nålen.

   

  YarnClub: Er du YarnClub-medlem kan du gratis deltage i dette event.

 • Foredrag: Strikkeaktivisme og truede dyrearter d. 26/8

  Kom og hør hvordan man igennem strik kan blive klogere på truede dyrs vilkår. Dorte Rørmann brænder for strik og bæredygtighed og har sammen med to medforfattere udgivet den internationale strikkebog RED (Rescue Endangered by Design). Bogen er en lækker ’coffee table book’ der indeholder videns baseret baggrund om dyrene, smukke illustrationer på 33 strikkedesigns med tilhørende opskrifter skabt med inspiration fra dyrene og deres vilkår. Foredraget indeholder også noget om, hvordan vi forbedrer vores egen sundhed gennem det at være kreativ.

 • Workshop: Find dit farvemod d. 27/8

  En kort introduktion til farvernes betydning, og hvordan vi kan bruge dem til udtrykke os selv. Vi leger med at inkorporere, de farver du drømmer om at turde strikke med, sammen med de farver du plejer at bruge og føler dig tryg ved. Tag nogle af dine rester med i farver du elsker – vi laver vikleprøver og moodboards som inspiration til fremtidige projekter.

   

  YarnClub: Er du YarnClub-medlem får du 10% rabat på denne begivenhed.

  450 kr.
 • Workshop: Bæk & Bølge – fra pandemi til hæklekollektion d. 27/8

  Annette vil under denne workshop fortælle om og undervise dig i det populære hæklemønster ‘Bæk & Bølge’, som med skønne masker danner ramme om en hel kollektion af hæklede produkter, der opstod midt i en pandemi.

   

  YarnClub: Er du YarnClub-medlem får du 10% rabat på denne begivenhed.

  300 kr.
 • Event: Drop in – leg med garn d. 27/8 og 28/8

  Tag hele familien under armen og kom til vores gratis Drop-in event ’leg med garn’. Generationernes Hus har de skønneste børnevenlige værksteder, som i hverdagen benyttes af husets børnehavebørn. I denne weekend vil Ghita Gjerlevsen fylde værkstedet op med en masse garn og andet materiale, som du og dine børn kan boltre jer i. Får du brug for en strikke- eller kaffepause, kan du blot sende børnene ud på legepladsen, som ligger lige udenfor døren. Kom forbi til en hyggelig dag med leg og kreativitet.

   

  Eventet er gratis, men “køb” endelig en fribillet, så vi har en idé om, hvor mange der kommer 🙂

 • Workshop: Lær at strikke ved KreabyTilde d. 27/8

  Drømmer du om at lære at strikke, så er workshoppen lige noget for dig. Med udgangspunkt i de populære LoveGloves vil strikkedesigner KreabyTilde igennem et par fine og enkle luffer lære dig at strikke. Opskriften fra KreabyTilde samt garn og strikkepind af Mayflower er inkluderet i workshoppen og udleveres på dagen.

   

  YarnClub: Er du YarnClub-medlem får du 10% rabat på denne begivenhed.

  300 kr.
 • Workshop: Lær at brodere d. 27/8

  På denne workshop vil du lære alt den basale viden om tråd, nåle og materialer til at komme godt fra start til din nye yndlingshobby broderi. Der vil blive gennemgået 5 forskellige typer af broderisting, hvordan du starter og afslutter samt givet gode råd til dig, der er ny i broderiets verden. Du vil blive taget godt i hånden, når du kommer til at brodere med forskellige typer af tråd, garn og på forskellige materialer.

   

  Under denne workshop er der fokus på broderi i frihånd og broderi efter egne mønstre tegnet direkte på stoffet. Der vil også blive vist eksempler på, hvad man kan med broderi på strik og hækling.

   

  Udstyr som broderirammer, nåle, tråd og stof vil være til fri afbenyttelse under workshoppen og du vil få dit helt eget prøvebroderi med hjem. Yderligere får du også udleveret et oversigtsark over de forskellige sting, så du nemt kan fortsætte hjemme.

   

  YarnClub: Er du YarnClub-medlem får du 10% rabat på denne begivenhed.

  395 kr.
 • Kanin baby-sæt (Hæklet)

  Den lille kaninfamilie består af opskrifter til den perfekte barselspakke til en lille ny. Alt sammen hæklet i lækkert økologisk bomuldsgarn, der kan vaskes ved 60 grader. Lav dem i neutrale farver eller brug fuld af farver, hvis du er til det. Kun fantasien sætter grænser.

  Denne opskrift indeholder flere forskellige opskrifter, alt sammen på hæklede baby ting.

  Indhold:

  • Lille tyk kanin
  • Tyk kanin
  • Baby Butterfly til t-shirt eller body.
  • Kanin rangle
  • Suttesnor

  Alt sammen hæklet i KK – Organic cotton.

 • De Hellige tre Konger

  De Hellige tre Konger er indbegrebet af nostalgi og gammeldags jul. De bliver ca. 30 cm høje og stagerne passer til almindelige kronelys/ledlys. De er hæklet omkring en kegle og kan hækles i alverdens bomuldsrester.

 • Stork

  Hr. Stork er 30 cm høj siddende og er den sødeste budbringer om stor babylykke.

  I sin rygsæk kan han have en lille barselsgave eller en kærlig hilsen til de nybagte forældre.

  Stork

  50 kr.
 • Workshop: Strik Isla Scarf med Anne Sofie Sørensen d. 27/8

  Kom til strikkehygge med strikkedesigner Anne Sofie Sørensen, der med sit Isla Scarf omdanner garnrester til et moderne sjal. Alt du skal gøre er at medbringe din rundpind nr. 4.5 samt dine bedste garnrester, så hjælper Anne Sofie dig i gang med opskriften, som du modtager på dagen. Anne Sofie er uddannet på Kolding Designskole og vil under denne gratis workshop dele ud af hendes teknikker til sammensætning af garn og farver.

   

  Dette event er gratis. Du dukker bare op. Men “køb” gerne en fribillet, så vi ved hvor mange der ca. kommer. 

 • Event: Strikke- og Hæklecafé med strikkedesigner CreCre d. 27/8

  Kom til hyggelig strikkecafé, hvor der vil være kaffe/te på kanden samt lidt sødt til ganen. Aarhusianske strikkedesigner Sofie, der står bag ’CreCre’, vil være vært for denne café. Hun vil kort fortælle lidt om hendes designs og skulle du være kørt fast i dit strikkeprojekt, hjælper hun også gladelig med dette. Vi glæder os til at se, hvad I har på pindene/nålen.

   

  YarnClub: Er du YarnClub-medlem kan du gratis deltage i dette event. Husk dog stadig at “købe” din fribillet, da der er et begrænset antal pladser. 

 • Foredrag: Farvernes betydning d. 27/8

  Tag dit hækle- eller strikkeprojekt under armen og bliv klogere på, hvordan farver påvirker vores humør. Du vil også blive klogere på, hvordan du kan bruge dem til at udforske dig selv.

 • Workshop: Lær Macramé – Planteophæng d. 28/8

  Har du også lagt mærke til de håndflettede planteophæng i boligmagasiner, på de sociale medier eller måske i private hjem? Macramé – også kendt som knytning – er et håndværk som i øjeblikket ses flere og flere steder og på denne workshop kan du lære, hvordan man gør og endda få dit helt eget planteophæng med hjem.

   

  På workshoppen vil du lære de 5 mest anvendte knuder i Macramé samt, hvordan du kan sammensætte dem til et planteophæng. Teknikken kan bruges til mange former for ophæng og dekorationer i garn eller reb og åbner op for en ny verden, som du selv kan udforske efterfølgende.

   

  Med dig hjem får du dit færdige planteophæng i økologisk bomuldsreb fra norne®, en trykt opskrift på et planteophæng samt teknikker så du selv kan gå på opdagelse i Macraméens verden.

   

  YarnClub: Er du YarnClub-medlem får du 10% rabat på denne begivenhed.

  450 kr.
 • Inside Out Sweater

  Denne model strikkes oppefra og ned, hvilket gør det let at tilpasse længden på ærmerne og kroppen. Halsen er strikket med en høj halskant. Hvis man ikke ønsker den høje halskant, kan ribkanten bukkes ned og syes fast på vrangsiden, så man i stedet får en tyk flot ribkant. Bærestykket strikkes med vrangmasker, mens krop og ærmer strikkes med retmasker. Der strikkes ribmasker langs siden af kroppen, som en ekstra lille detalje.

   

  Som medlem af YarnClub får du fri adgang til denne opskrift.

 • Workshop: Strik på engelsk d. 28/8

  Har du fundet et flot design, som du ønsker at kaste dig ud i, men er begrænset af, at opskriften er på engelsk? Så er denne workshop noget for dig. Her vil du blive klædt på til at strikke efter engelske opskrifter. Du vil både blive introduceret for de mest gængse engelske strikketermer og se dem samlet i en opskrift. I vil kort komme ind på opbygningen i engelske opskrifter sammenlignet med danske, og ud fra dette lave en strikkeprøve efter engelske anvisninger. Der vil løbende være rig mulighed for at stille spørgsmål, så tag gerne din egen opskrift med, så der er noget konkret at gå ud fra. Du vil efterfølgende få tilsendt en fil med en samling af relevante engelske termer, som du kan bruge derhjemme.

   

  YarnClub: Som medlem af YarnClub får du 10% rabat på denne begivenhed.

  300 kr.

Menu